Pomazánka z ředkviček a kedluben

Suroviny: svazek ředkviček, 1 -2 kedlubny, čerstvý sýr (gervais, lučina, imperiál), sůl, čerstvě mletý pepř (ne pro děti), na ozdobu zelené bylinky (petrželka, pažitka, řeřicha)

Způsob přípravy: Ředkvičky a kedlubny nastrouháme nebo nasekáme. Přidáme čerstvý sýr a podle druhu můžeme přisolit. Okořeníme čerstvě mletým pepřem (jen pro dospělé). Mažeme na tmavý chléb nebo pečivo a hojně posypeme zelenými natěmi. (Máte-li tu možnost, ozdobte pomazánku třeba kvítky sedmikrásky. V orientu se tvrdí, kdo jí denně sedm sedmikrásek, dožije se sta let.)

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 14.12.2025 ČTK

Reklama

5°C

Dnes je neděle 14. prosince 2025

Očekáváme v 17:00 4°C

Celá předpověď